شیر برنج غذایی ساده اما کامل برای روزه‌ داران

0 Comments

milkriceشیر برنج یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانیه که باوجود اینکه خیلی ساده س! غذایی کامل حساب می شه که به اون «آش شیر» هم میگن و در شاهنامه فردوسی از اون با نام «شیربا» یاد شده.

این غذا به دلیل ترکیب شیر، برنج و شکر و سادگی در پخت معمولاً در سفره های افطار فت و فراوون دیده می شه.

زینت کمالی، مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه ای وزارت بهداشت در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد خواص شیر برنج گفت: شیر برنج به دلیل وجود شیر و برنج معمولاً در ترکیب غذای کمکی واسه کودکان زیر ۲ سال و به عنوان یه میان وعده واسه بزرگسالان استفاده میشن.

ایشون اضافه کرد: شیر موجود در این غذا شامل مقدار زیادی پروتئین با کیفیت بالاست و می تونه برای رشد بافتا و بازسازی اونا استفاده شه و واسه روزه داران مخصوصا نوجوون در حال رشد پیشنهاد می شه.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: در عین حال شیر شامل ویتامین B2 است که در سوخت و ساز انرژی بدن نقش داره.

کلسیم و فسفر دو ماده معدنی مهم در شیره که به گفته کمالی در شیر فت و فراوون پیدا میشه. کلسیم موجود در شیر به دلیل وجود قند (لاکتوز) از جذب بالایی برخورداره که در سلامت دندانه ها و استخوانها مؤثره و فسفر در رشد سلولهای مغزی نقش زیادی داره.

این کارشناس ارشد تغذیه برنج موجود در شیر برنج رو یکی از غلات اصلی گفت و گفت: برنج شامل کربوهیدراته که تولید انرژی رو در بدن رو دوش داره. هم اینکه مقداری پروتئین در برنج هست که هر چند کامل نیس ولی در کنار شیر می تونه نیاز بدن واسه رشد و بازسازی رو رو دوش بگیره.

این کارشناس ارشد تغذیه شکر رو به عنوان یکی از ترکیبات شیر برنج شامل کالری بالایی دونست و گفت: پیشنهاد می شه تا حد امکان این دسر به صورت کم شیرین پخته شه، مخصوصا واسه کودکان که ذهنیتی به مزه ها ندارن.

ایشون به اونایی که علاقه زیادی به طبخ مواد غذایی شامل شیر دارن پیشنهاد کرد: هنگام طبخ حتماً در ظرف رو ببندند چون که ویتامین B2 موجود در شیر بسیار به نور حساسه و در عین حال ممکنه در برابر هوا اکسیده شده و ارزش غذایی اون پایین بیاد. واسه سر نرفتن غذاهای شامل شیر هم میشه از یه قاشق چوبی استفاده کرد.

چگونگی درست کردن شیر برنج

یه پیمانه برنج خام رو شسته و با سه لیوان آب بپزید. به مرور دو لیوان شیر به اون اضافه کرده و بسته به ذائقه خود به اون شکر و گلاب اضافه کنین. وقتی شیر برنج مقداری قوام اومد و غلیظ شد اونو از روی گاز وردارین و در ظرف بکشین.

این غذا رو می تونین با عسل یا شیره خرما هم بخورین.

فواید خرما در ماه مبارک رمضان

بهترین نوشیدنیای ماه رمضان

رمضان غذاای مناسب افطار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *